IMG-7ba41c9102dc94d650500b08f3b91abc-V

Събиране на средства за закупуване на планетариум в СТАРА ЗАГОРА

СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ПЛАНЕТАРИУМ

На 26 юни 1994 г. в сградата на първата в страната ни Народната астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ в Стара Загора се разрази пожар.  Изгоря атракцията на звездното небе – уредът Планетариум. Година по-късно сградата бе възстановена. Дейността на Астрономическата обсерватория продължава, но опитите да се закупи нов уред Планетариум досега са напразни.

На 8 юни 2019 започна нова кампания за събиране на средства за оборудване на звездната зала в Обсерваторията с Планетариум, който би привлякъл повече млади хора от Стара Загора и страната към тайните на Вселената; към избор на професия, свързана с природните науки. Събрани бяха немалко средства от членове на Клуба на астрономите-любители „Гемма“към Народната астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ и приятели. Точният отчет предстои да бъде публикуван тук.

На 4 октомври2019 се проведе втората акция за набиране на средства по инициатива на Лайънс клуб стара Загора с благотворителен бал и базар в хотел „Верея“.

Предстои отчет за събраните средства.

Банковата сметка за набиране на средства е:

EXPRESSBANK

Стара Загора

IBAN BG47 TTBB 9400 5528 7328 87

Титуляр на сметката: СНЦ КЛУБ -ЛЮБИТЕЛИТЕ АСТРОНОМИ ГЕММА

ул. „Цар Иван Шишман“ № 64

6000 Стара Загора

България

БЛАГОДАРИМ на Лайънс клуб Стара Загора и всички дарители за съпричастността и щедростта!

 

На 21 септември 2020 г. по повод своя рожден ден Кметът на Стара Загора  г-н Живко Тодоров направи благотворилен бал за събиране на средства за закупуване на ПЛАНЕТАРИУМ.

По горната специална за случая сметка са преведени 42 610 лв.

БЛАГОДАРИМ, г-н Кмете, за моралната и материална подкрепа. Знаем, че ако зависеше само от Вас, досега щяхме да имаме атрактивния звезден театър в нашия град.

Бъдете живи, здрави и все така успешен!

 

На 5 юни 2021 г. астрономът-любител доктор Пламен Яковлиев,един от основателите на Клуба на астрономите-любители „Гемма“ при НАОП „Юрий Гагарин“, Стара Загора, член на Лайънс клуб Стара Загора, отпразнува своята 60-та годишнина с благотворителна цел. Събрани са 6 000 лв. и са дарени на НАОП „Юрий Гагарин“ за закупуване на високотехнологични столове за посетителите на предстоящата за изграждане звездна зала, за която вече е осигурен уред планетариум.

Сърдечни благодарности, докторе!